Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Гъбената супа пази от простуда и грип

След новогодишните празници обикновено има вълна от простудни заболявания и грип. Ако искате да се предпазите от подобно преживяване, следвайте съветите на учените от американския университет Тафтс: “Хапвайте гъби!!!”

supaОт научна гледна точка гъбите са уникална храна, обясняват от medikforum.ru. Много учени смятат, че целебният потенциал на гъбите не е напълно изучен. Проучването в университета Тафтс е показало, че гъбите са способни да предизвикат масова гибел на вирусите и болестотворните бактерии, проникващи в човешкия организъм. Подобни качества няма нито един друг хранителен продукт.

Според медицинското проучване гъбите активизират работата на белтъчните съединения цитокини. Тези вещества играят ключова роля в защитата на организма срещу вирусни зарази. Способни са също да унищожават клетките на раковата тъкан.

Авторитетният диетолог Глен Кардуел коментира, че изводите за ползата от гъбите в профилактиката на вирусните заболявания звучат доста обнадеждаващо. Касае се за научен факт – гъбите действително подобряват защитните функции на организма, отбелязва Кардуел.

Любопитното е, че гъбите не губят уникалните си свойства при термична обработка. По съдържанието си на витамини и микроелементи те дори изпреварват плодовете и зеленчуците. Помислете тогава за една чиния топла гъбена супа: това със сигурност ще ви свърши по-добра работа от синтетичните хапчета!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *