Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение на стрептококова инфекция в гърлото

Инфекцията в гърлото и сливиците, която се причинява от стрептококови бактерии има общи симптоми като внезапно и тежко възпаление на гърлото, затруднение и болка при преглъщане, леко повишена температура, подути сливици и лимфни възли и бели или жълти петна по ярко червеното гърло.

Тя възниква обикновено по време на зимния сезон и е заразно заболяване – т.е. болният е заразен от друг човек и също може да предаде заразата чрез личен допир, кихане, кашлица и др.п.

Като цяло много хора използват термините „болка в гърлото” и  „стрептокок в гърлото” като взаимозаменяеми думи, но двете заболявания са с различни причинители. Едното е вирусна инфекция и при нея има само възпалено гърло, а при другото се изолират бактерии – стрептококови.

Рецепта, която спира развитието на бактериите и успокоява гърлото:

1 ч.л. готварска сол, сок от половин лимон и 1 чаша чай от лайка. С тази смес се прави гъргара на гърлото 3-4 пъти на ден.

За гаргара можете да използвате и следната смес: 3 супени лъжици ябълков оцет и 250 мл топла вода се смесват и се прави гаргара 3-4 пъти на ден. Същата течност можете и да пиете на малки глътки през целия ден.

Рецепта за бактериална инфекция на гърлото се прави с плодовете на Амла. Те имат голяма лечебна сила, защото са естествено богати на витамин С, укрепват имунната система и я предпазват от инфекции.

Вземете плод от Амла и го настържете. Добавете го към чаша (150 мл) топла вода и оставете да кисне 5-6 минути. Изпийте го без да прецеждате. Тази процедура се прави веднъж на ден след или по време на хранене. Напитката не е неприятна за пиене, но ако искате можете да добавите малко мед.

 

 

 

Настинкa или грип?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *