Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Най-добрият лек при простуда е топлата пилешка супа!

За лечение на хрема в Китай се сервира супа с чесън и джинджифил, подкиселена с оризов оцет.

supa nahutИзточноевропейската зелева супа днес се препоръчва при язва. Подобни традиционни рецепти се пазят навсякъде по света. Предлагаме ви да се запознаете с няколко от тях.

Индия – супа от нахут срещу високо кръвно налягане. Индийската супа от нахут е лесносмилаема, с лек привкус на плесен. Зърната се накисват във вода за 8 часа и се оставят да покълнат за още 8 часа. Варят се на слаб огън. Останалите съставки в рецептата включват кокум (дребен пурпурночервен плод от вечнозеленото дърво Garcinia indica) и много чесън. Преди сервиране се добавя кисело мляко, варен ориз и по желание – фино смлени семена от нар, които са полезни при камъни в бъбреците и жлъчката. Основните продукти можете да закупите от специализираните магазини за индийски храни.

Китай – каша от семена на гинко билоба при преумора. Това ястие помага на организма да се възстанови от неблагоприятните последици след натоварен работен ден. Ключовите съставки са сушено тофу, небелени семена от гинко билоба и китайски сушени миди. Към всичко това се добавя обилно количество настърган джинджифил. Може да се добави говеждо месо от бут. В традиционната китайска медицина семената от гинко билоба се използват и при кашлица – за облекчаване на симптомите и втечняване на слузестия секрет.

Филипините – пилешка супа с джинджифил срещу ставни болки. Джинджифилът стимулира имунната система при заболявания, причинени от грипни вируси. Във Филипините супата се приготвя със зелена папая, която по желание можете да замените с пресен спанак. Сложете в тенджерата месото и лука да се варят 30 минути, след което прибавете всички останали продукти и варете още 10 минути. Продуктите са: 0,5 кг обезкостено пилешко месо, нарязано, 2 с.л. смлян пресен джинджифил, 1 голяма глава лук, 3 скилидки чесън, 2 големи шепи пресен спанак, а количеството сол, черен пипер и олио – по ваша преценка.

 

Още ползи от картофите

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *