ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се справим с признаците на тревожност и безпокойство?

Често тревожните разстройства се усложняват от пристъпи на паника и дори различни фобии – страхове. Тревожността и безпокойството са свързани с химически дисбаланс в организма ви.

За да се възстанови балансът в организма ви е добре да използвате естествени средства. Вижте какви стъпки ви предлагаме да предприемете в тази насока.

  1. Направете си изследвания на кръвта. Безпокойството често е причинено от комбинация от стрес и недостатъчни витамини, минерали или хормони във вашия организъм. Едно изследване на кръвта ще ви даде представа от какво се нуждае тялото ви. Изследването трябва да включва проверка на хормоните на щитовидната жлеза, наличието на калций и други важни минерали.
  2. Вземете витамини. Няколко от витамините B са полезни с облекчаване на ефектите от стреса особено тиамин, B3, B6 и фолиева киселина. Интересно е, че витамин B12 насърчава енергийна сила на организма и също така помага на другите витамини от група В да се абсорбират в тялото ви и така получавате успокояващ ефект.
  3. Липсата в организма ви на минерали – калций, магнезий, селен, цинк също може да е причина за развитието на тревожност. Магнезият помага както на калция, така и на тиамина да функционират по-ефективно, което означава, че приемайки хранителни добавки, които ги съдържат, вие ще подобрите кондицията си.
  4. Помислете за възможността да поемате повече аминокиселини, като Л-теанин (L-theanine), който се съдържа в зеления чай и е изключително ефективен за намаляване на стреса и безпокойството, има успокоително действие, засилва концентрацията и подобрява творческите способности.
  5. Правете гимнастика или упражнения поне 30 минути на ден. Дори нещо толкова просто като карането на велосипед или ходене на по-високо темпо може да помогне за борбата с тревожността. Дейността помага за освобождаването на допамин в организма ви, който произвежда чувство на благосъстояние в тялото.
  6. Намалете или премахнете приема на кофеин. Твърде много чаши кафе допринасят за безпокойството ви.
  7. Взимайте почивка. Без възстановителен сън нервната система няма да функционира правилно. Ако имате проблеми със съня, пийте зелен чай преди лягане или релаксираща чаша чай от лайка.

Тревожността може да бъде лекувана с естествени средства, но вие трябва да се заемете с това. Най-важното нещо, което трябва да запомните е, че не се развива тревожност за една нощ и няма да замине за една нощ. Бъдете малко по-търпеливи със себе си. Ако не можете да се справите сам, потърсете групи за колективна терапия преди да сте се отдали на вредното въздействие от лекарствата, които ще ви предпише всеки конвенционален доктор.

 

 

Да се справим с депресията с когнитивно-поведенческа терапия

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *