ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да не се поболеем по новогодишните празници

Коледа и Нова година са светло време, но понякога празниците ни идват в повече и направо се поболяваме. Как да не ни се случи това, съветват от medikforum.ru.

newКакво ТРЯБВА да направим?
* Да планираме новогодишния празник: плана съставяме със съпруга или приятелите. Подготовката се разпределя точно, така че да не се получат недоразумения или домакинята да се нагърби с всичко сама.

* Отделете време за себе си: идете в СПА-салон, на маникюр или фризьор. Психиката ви се нуждае от пауза за зареждане на батериите.

* Посетете роднините, с които няма да сте заедно. Деликатно е със свекървата – изтърпете няколко часа, за да зарадвате съпруга си.

* Бъдете активни, но без да правите всичко – намесвайте се, ако видите че другите изпитват затруднения.

Какво НЕ ТРЯБВА да правим в никакъв случай
* Не коментирайте кой колко е пийнал или че “той” трябва да остави чашката.

*Не говорете за отминали проблеми или стари неприятности. Това може да почака – ако изобщо има смисъл да ровите.

* Да се оплаквате от скъпотията и колко пари сте потрошили за този празник. Празниците налагат харчове, но пък ви зареждат с приятни спомени задълго – стига наистина да постигнете празнично настроение.

* Не привличайте вниманието, показвайки колко сте важни (огорчени, страдащи, самотни). Така няма да ви стане по-добре, а и ще развалите настроението на останалите.

* Постарайте се да бъдете по-близо до роднините и приятелите си: говорете с тях, прегърнете се, ръкувайте се. Попитайте ги как живеят. Споделете нещо за себе си – но нека да не е мрачно, сълзливо, придружено с хленчене.

Всичко това е усилие, нали? Но възрастните трябва да са наясно, че само при децата празникът е 100% спонтанност. Възрастните трябва да се потрудят, ако искат наистина да прекарат добре и да не се поболеят!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *