Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Черницата е учудващо лечебна при бронхит и гингивит

Дълго време смятана главно за проблем за селскостопанските производители, в днешно време дивата черница все по-упорито напомня, че може да лекува десетки неразположения.

 Черница , бронтих, гингивит

В листата на черни­цата се съдържат танини, които имат свойството да се фиксират върху протеините по устната лигавица, гърлото и хранопровода и да ги предпазват чрез антиоксидантнтите си свойства. Те блокират виру­сите, като възпрепятстват на­влизането им в клетките. Това превръща черницата в ценен помощник срещу различни инфекции.

 

При стомашно разстройство

Черницата лекува при раз­лични видове разстройство – вирусно, бактериално или причинено от паразити. Тя усилва чревната лигавица и ограничава загубата на вода. Флавоноидите подобряват пропускливостта на тъкани­те, а танините със своите антиоксидантни свойства облекчават спазмите. Може да се използва при възрастни и деца над 3 години, като до­зата е 1 капка тинктура от черница на килограм телесна маса.

 

При афти, гингивит, болки в гърлото

Танините от листата на чер­ницата действат стягащо и заздравяващо върху устна­та лигавица, а освен това имат и антибактериално действие. Те имат ефикасно действие дори при кариеси, тъй като смущават функ­ционирането на ензимите, отделяни от бактериите, атакуващи зъбите. От лис­тата се приготвя запарка, с която се прави гаргара. За същата цел се използва тин­ктурата, като 1 ч.л. от нея се разтваря в чаша вода.

 

При екзема и акне

Пак благодарение на тани­ните черницата има мощно действие при дерматози, тъй като има изсушаващ ефект. Антивирусните и антибактериалните й свойства ускоря­ват заздравяването на кожата. Като козметична грижа може да се използва лосион от листа на черница, но не по-често от веднъж седмично. При акне лосионът се прилага всеки ден в продължение на две седмици.

 

При хроничен бронхит и остеопороза

Гемотерапията, която се основава на лечебните свойства на младите листни пъпки, е повече метод за общо въздействие върху организма, отколкото само върху опреде­лен медицински проблем. При дивата черница изследвания­та показват благоприятното й действие при обструктивна респираторна недостатъч­ност, както и върху костна­та тъкан, както превантив­но, така и когато здравината й вече е нарушена. Използва се под формата на глицеринов мацерат от листни пъпки, като се спазват дозите, указа­ни на опаковката.

 

Домашен лосион за мазна кожа

  • Направете запарка от 1 ч.л. смес от равни части листа
  • на черница, цвят лавандула и розмарин.
  • Прецедете запарката.
  • Направете компрес, напоен със запарката, и го поставете на лицето.
  • Използвайте лосиона в рам­ките на 48 часа.

 

 

 

Да победим захарния диабет без лекарства!

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *