Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хигиената е най-важна за здравите зъби

Хигиена, здрави зъби

Проблемите със зъбите и вен­ците внасят дискомфорт не само при храненето, но и в начина ни на живот.

За да се радваме на хубави и здрави зъби, трябва да направим много малко – правилно да изберем четката и пастата, с които редовно да мием зъбите си, и то по правилния начин.

Странното е, че всеки тре­ти човек не знае как точно трябва да мие своите зъби. А това е просто – с натиск и с че­ткане. Желанието ни да имаме снежнобяла усмивка ни праща в другата крайност – да избел­ваме зъбите, а тази процедура води до изтъняване на емайла и частично оголва зъба.

Важна е профилактиката на устната кухина, защото при лоша хигиена се образува пла­ка около зъбите и венците, която причинява появата на парадонтоза и изостря чувст­вителността на зъбите. Този процес е най-обострен при младите хора от 25 до 30 годи­ни. С напредване на възрастта страданието продължава, но тогава засяга всеки пети човек. Най-често чувствителни зъби имат хората с пародонтит.

 

Често подценяваме пародонтита

Той наистина е много неприят­но инфекциозно бактериално заболяване, което засяга 30% от населението. Не се вижда с просто око, не се усеща и про­тича бавно и безболезнено с години, поради което го под­ценяваме. Но пародонтозата нарушава качеството на живот и води до неприятни последи­ци. Първо го усещаме по лошия дъх, а после по кръвотечението на венците, от което страдат 51% от хората. Много често проблемът се появява поради неправилно миене на зъбите. Правилната техника изисква леко почистване на зъбите с по-мека четка и с подходяща паста, която има антибактериални свойства и е предназ­начена за чувствителни зъби. Много важно е с конец за зъби и с антибактериална вода за уста да премахнете сутрин и вечер последните остатъци от храната.

За здравината на нашите зъби от изключителна важност е здравината на костта, която обвива корените на зъбите. Освен калций, минирализацията е от значение, както и нуж­ното количество магнезий, цинк, витамин В6, С и Е, бетакаротин.

За да се избегне появата на „джобове“, трябва да се увеличи концентрацията на коензим Q10, чието количе­ство започва да спада след 20-годишна възраст. Ако го доставите на организма, ще намалите болестите на венците и ще предпазите костта. За целта консуми­райте соево масло, месо, риба и всички видове ядки.


 Овладейте стреса и спете достатъчно, за да предпазите сърцето

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *