Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Овладейте стреса и спете достатъчно, за да предпазите сърцето

Сърцебиенето най-често е свързано с емоционално-психическо пренапрежение, а медитацията е най-добрият начин за нор­мализиране на нивата на стресовите хормони. Отделяйте поне по 30 минути на ден за упражнения за отпускане.

 

  • Поръсете няколко капки масло от лавандула върху носна кърпа и вдишайте приятния аромат. Или втрийте 2 капки мас­ло от горчив портокал върху гърдите си. Можете да го добави­те и към водата за вана.
  • Спете поне 7 часа на денонощие. Умората също може да до­веде до нарушаване на сърдечния ритъм.

 

Спортувайте и излекувайте сърцето

  • Отделяйте поне по 30 минути на ден за аеробни упражнения (бягане, плуване, тенис). Но не се претоварвайте – тренирайте с ритъм, който ви позволява да водите спокоен разговор.
  • Преди и след всяка тренировка изпълнявайте 10-минутни уп­ражнения за разтягане.

 

Регулирайте пулса

  • Много хора, страдащи от сърцебиене, имат понижени стой­ности на магнезия. Затова консумирайте повече храни, богати на магнезий, като пълнозърнести продукти, боб и варива, тъм­нозелени листни зеленчуци и морски дарове. Ако предпочита­те хранителните добавки, вземайте по 300 мг на ден. (Внимание: При бъбречни заболявания магнезият е противопоказан.)
  • Купете си хранителни добавки с коензим Q10. Вземайте 2 пъти на ден по 50 мг (по време на хранене). Бъдете търпели­ви: може да минат месеци, преди да усетите положителния ефект.
  • Приемайте по 2-3 г рибено масло на ден, за да си набавите незаменимите омега-3 мастни киселини.
  • Аминокиселината таурин потиска ектопичните импулси на сърцето. Приемайте 2 г дневно. (Препаратът се продава в апте­ките.)

 

Справете се с безпокойството и вредното влияние на стреса

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *