ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Още една причина за детското затлъстяване

Специалисти откриха още една причина за детското затлъстяване: оказва се изключително важно с кого мъникът е прекарал първите месеци от живота си!

babysБлизо 75% от малките деца на възраст до една година са отглеждани от бавачки или баби, а не от родителите си. Именно в тези случаи е повишен рискът през следващите години от живота си детето да натрупа наднормени килограми и дори да стигне до затлъстяване.

На науката отдавна е известно, че споменатият фактор играе ключова роля в интелектуалното развитие на детето, припомнят от medikforum.ru. Сега се оказва, че същият фактор е важен при формирането на хранителни навици; той влияе съществено на бъдещото тегло на даден индивид.

Основание за такива изводи дало изследването, в което били включени около 8 000 деветмесечни деца. Анкетирайки родителите им и хората, на които мъниците са поверявани, учените си дали сметка за разликите. Ако едно дете се отглежда от бавачка, то започва да получава твърда храна по-рано, отколкото е редно. В резултат на това подобни деца трупат тегло много по-бързо от връстниците си, за които се грижат техните майки и татковци.

Допълнителен фактор е липсата на хранене с майчина кърма. Майчиното мляко всъщност играе ключова роля при формирането на хранителните навици и възможната проява на затлъстяване. Ако едно дете не е кърмено, то на практика е лишено от компоненти с особено значение за бъдещото му здраве.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *