ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Наднорменото тегло е още по – опасно при рак на простатата

Fat man holding a measurement tapeМъжете с наднормено тегло или затлъстяване, които са диагностицирани с рак на простатата, са изправени пред по – високa смъртна опасност заради болестта, показва ново изследване.

Изследователите са наблюдавали повече от 750 пациенти с рак на тази жлеза от мъжката репродуктивна система, които са претърпяли операция за отстраняване на простатата и околните тъкани.

В крайна сметка, смъртността от този вид рак е с 50 процента по – висока при пациенти, които по време на диагностицирането са с наднормено тегло или затлъстяване. Връзката между последните две и повишената смъртна опасност е най – изявена сред мъжете с по – агресивна форма на рак на простатата, твърдят от everydayhealth.com.

Изследването е публикувано наскоро в списание “Obesity Research & Clinical Practice” (изследване на затлъстяването & клинична практика).
„Сред пациентите подложени на хирургично лечение на рак на простатата открихме, че теглото на пациента по време на диагностицирането на болестта е по – силно обвързано с оцеляването на тази форма рак, отколкото много други фактори изследвани в миналото“, споменава в съобщението за пресата водещият автор на проучването Райна Хак, изследовател в “Kaiser Permanente”, южна Калифорния.

 

Проучването установи зависимост между наднорменото тегло по време на диагностициране на рак на простатата и по – високата смъртност, но това не доказва стопроцентова причинно-следствена връзка .

„Развивайки се, ние се надяваме бъдещите проучвания да изследват ефекта от загуба на тегло и други модификации в начина на живот върху смъртността при рак на простатата“, казва Хак.
Допълнителни проучвания са необходими, за да се определи дали резултатите от изследването могат да се прилагат на пациенти с рак на простатата, които имат друг тип лечение: като лъчева или хормонална терапия, заключиха изследователите.

/products-page/produkti/otslabvaneto-veche-e-vazmozhno-s-fet-barnar-3-otslabvashti-produkti-v-1

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *