ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Физическата болка често има психологическа причина

Интересна психологическа причина за физическото неразположение е системна, която като правило произтича от семейните отношения

 

соматизация

Например битува митът, че в семейството всички са със слабо сърце. Излиза, че ако човек иска да се чувства „свой“, той е длъжен да има това заболяване.

От 30 до 66% от-пациентите, които се обръщат за медицинска помощ, имат необясними симптоми… К

Не може еднозначно да се твърди, че сърцето боли заради несподелена любов, а ставите – от ревност

За да разбере човек сам себе си, трябва да се замисли над следните въпроси: Защо ми е тази болест? Какво получавам от нея? Какво не получавам? В какво е позитивният смисъл? Ако тя можеше да говори, какво би ми казала, пише вестник „Феномен“.

Да се опитаме да изследваме източниците на физическо неразположение и да разберем какво се опитва да ни каже нашето тяло

Стомах, черва

Болестите на стомаха показват нашата неудовлетвореност от себе си, занижената ни самооценка, „самоизяждането“ – самокритиката. Червата страдат от депресия или дълбок вътрешен конфликт, противоречие между „вземам“ и „давам“.

Запитайте се: как възприемам ситуацията, в която се намирам, кое е трудно да се „преработи“ в нея, как се отнасям към себе си, как се оценявам и за какво ми е тази оценка?

Гърди

Проблемите с този деликатен орган говорят за неудовлетвореност от женската роля, както и за неприемането й.Често причини за заболявания на гърдите става конфликти с мъжете или отказът от сексуалност.

Запитайте се: как се реализира моята женска част, как се отнасям към майчинството, умея ли да давам, да се грижа, да дарявам нежност и ласки на другите?

Сърце

Болката в областта на сърцето все още не означава, че наистина имате сериозни проблеми с този орган, но несъмнено подсказва, че трябва да обърнете внимание на отношенията със съпруга, родителите, децата. На нормалната му работа пречи реакцията на противоречиви ситуации и трудностите, свързани с избора. Потисканата злост ни държи в постоянно напрежение и сърцето през цялото време се намира в състояние на възбуда.

Запитайте се: как се отнасям към другите, как се отнасят те към мен, как реагират, какво правя, за да са топли отношенията ми с околните, какво не трябва да правя?

Стави

Възпаления, отлагане на соли и растежения са признаци на блокирана агресия, забрана за проявлението й, особено в близки отношения. Тези симптоми могат да бъдат следствие и от това, че през цялото време човек се съмнява и не е способен да направи решителна крачка.

Запитайте се: доколко съжданията ми за живота и за другите са гъвкави или категорични, как ми помага това, как ми пречи, как оценявам способността си за адаптация от 1 до 10?

Глава

Главоболието от напрежение е чиста психосоматика. Причината е постоянният стрес, претоварване с работа, сдържане на негативните емоции или неувереност.

Запитайте се: от какви размисли се защитавам, за какво не искам да мисля, кое не се поддава на контрол и как се отнасям към това, считам ли рационалността за главно качество, какво правя с емоциите: как ги усещам и добре ли ги разбирам, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *