Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Очистване на дихателния апарат по народни рецепти

Белите дробове и бронхите на градския човек страдат силно от замърсения въздух. Когато към неговото въздействие се прибавят ниските температури, мъглата и сезонните вируси, положението става изключително сложно.

repkaКак да подготвим и очистим дихателния апарат с народни средства, подсказват от web-zdrav.ru.

Очистване с компрес и сок от ряпа. Вземаме няколко черни репи, настъргваме ги на едро ренде и изцеждаме сока. Добавяме мед и изпиваме преди лягане. Изцедените стружки увиваме в няколко слоя марля и слагаме компреса върху гърдите. Увиваме с вълнен шал и си лягаме. Компресът остава през цялата нощ.

Очистване на белия дроб и бронхите с борово млекце. В половин чаша мляко, за препоръчване козе, се разтваря парченце борова смола с диаметър около 1 см. Затоплената смес се изпива преди лягане. Едновременно с това гърдите и гърбът се разтриват с терпентин.

Двете рецепти са ефикасни при възпалителни заболявания на горните дихателни пътища, ускоряват лечението на кашлицата.

Тибетска рецепта за очистване с дишане. Вдишваме бавно през носа. Започваме да запълваме с въздух ниската част на белите дробове – коремът се издува чрез съдействието на диафрагмата, за което помага повдигането и спускането на раменете. Издигаме се на пръсти, сдържаме дъха си колкото е възможно, а сетне се спускаме върху цяло стъпало, като едновременно с това издишваме и прибираме корема. Най-добре е това упражнение да бъде демонстрирано на живо от обучен инструктор.

От 10 до 15 такива вдишвания са достатъчни да преодолеят проблема с дихателните пътища.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *