ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

От какво се причинява загубата на сексуален интерес?

И мъжете и жените от време на време губят сексуалното си желание. Това понякога е причинено от медицински фактори, но също може да бъде причинено от околната среда и психологически фактори.

Злоупотребата с наркотични вещества

Това е честа причина за намалено желание за секс както при мъжете, така и при жените. Получава се, защото най-пристрастяващите химикали – като алкохол, кокаин или хероин – изчистват приоритетите на организма. Вместо да се задоволяват полово, зависимите най-често се занимават с това да се напият или надрусат. Така че, ако някой е химически или психологически пристрастен към нещо, той търси първо това и оставя на заден план всичко останало в живота си.

Физични проблеми

Някои хора (обикновено жени) изпитват болка по време на секс или не са в състояние да достигнат оргазъм. Това прави целия процес по-малко приятен, отколкото би трябвало да бъде, което намалява сексуалното желание на страдалеца.

Хормонални проблеми

Мъжете и жените могат да загубят сексуалното си желание, ако имат липса на хормони. Това се случва по-често при жените, чиито хормони са склонни да се колебаят повече, особено по време на менструалните периоди и/или за няколко седмици или месеци след раждането. Мъжете, от друга страна, не страдат от този проблем, но техните хормони могат да окажат влияние на сексуалното им желание, когато хипофизната им жлеза произвежда твърде много пролактин.

Психологически проблеми

Тези проблеми могат да елиминират сексуалното желание. Стресът и преумората намаляват както мъжкото, така и женското полово влечение. Така че, ако сексуалното ви желание е изчезнало необяснимо, помислете как вашият начин на живот се е променил в последно време и дали това се отразява на психологическото ви състояние.

Депресия

Тежките случаи на депресия предизвикват страдащите да губят интерес към всичко, като се започне със ставане от леглото сутрин. Това означава, че тези хора също не са склонни да имат сексуално желание, защото всяко действие представлява за тях непосилно усилие. Подобно на повечето психични заболявания депресията има нужда от незабавно лечение и вие трябва да посетите личния си лекар, който да ви насочи към съответния специалист.

 

Секс IQ

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *