3 изпитани начина за психическо разтоварване

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Да минем през есенния  сезон без напрежение!

Ваканцията е зад гърба ни, уби. Вече е есен и всеки подхваща оби­чайния си делови ри­тъм. Означава ли това, че трябва да си вър­нем и стреса отпреди отпуската? Не, каже­те „стоп“ на автома­тизираните реакции, дайте си шанса да се чувствате добре в ко­жата си при всякакви обстоятелства.

Нов подход към про­фесионалния живот:

Връщането на работа след дълга почивка винаги води до стрес – по-голям или по-малък според човека, но все пак неизбежен. За щастие, има начини да му се противопос­тавим.

  1. Припомняйте си хубавите моменти

Специалистите твърдят, че мозъкът не прави разлика между реалната действител­ност и въображаемия свят. Ако всяка сутрин при вида на многобройните непрочетени имейли и натрупаните папки върху бюрото ви получавате стягане в гърлото и желание за бягство, върнете лентата и си припомнете ваканцията. Затворете очи, почувствайте парещия пясък под крака­та си, вдишайте аромата на плажно масло и се вслушайте в шума на вълните. Споменът ще активира в мозъка нервни токове, които ще доведат до чувство на блаженство.

  1. Сложете ударението на удоволствието от работата

За някои това е присъствието на колеги, с които ги свързва взаимна симпатия, за други най-важна е обстановката в офиса, за трети – контакта с клиентите и удовлетворени­ето от свършената работа. Но дори да не намирате никаква друга мотивация, можете ви­наги да си кажете, че в края на месеца ще ви бъде платено за усилията. Със спечелените пари ще можете да си поз­волите седмица отпуска по Коледа или отдавна желана покупка. Целта е да намерите поне една позитивна страна на служебния ви живот, така че излизането от къщи сутрин да е по-лесно.

  1. Мотивирайте се снови проекти

След като е невъзможно да изоставите всичко, за да се отдадете на това, което най- много ви привлича в живота, направете така, че служебните ви задължения да не бъдат монотонни. Не изпадайте в безнадеждното усещане, че нищо никога няма да се про­мени. Можете да си издейст­вате стаж, за да усвоите нови знания във вашата област, да си поставите за цел да напред­нете в йерархията или пък да предложите създаването на спортна зала във фирмата, екскурзия за персонала до интересно място и т.н.

 

Пекарите не страдат от депресии – как така?

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *