ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Невероятно! Плодовете и зеленчуците приличат на органите, които лекуват! (СНИМКИ)

Невероятно, но факт! Плодовете и зеленчуците приличат на онези човешки органи, които лекуват. Ето за какво става въпрос:

Морков – очи
Ако погледнете напречен разрез на морков, ще забележите, че наподобява на човешкото око. Морковите са богати на витамини и антиоксиданти, които подобряват зрението и действат добре при някои очни заболявания.

morkov oko

Орех – мозък
Отдавна сте забелязали, че орехът прилича на мозък, нали?! Орехът е наричан „храна за мозъка“ – богат е на 3 мастни киселини, които поддържат функциите на мозъка.

mozak oreh

Кости – целина
Целината е богат източник на силикон. Благодарение на това вещество, полезният зеленчук дава изключителна здравина на костите.

celina kosti

Матка – авокадо
По форма авокадото прилича на женската матка. Този плод съдържа фолиева киселина и защитава от рак на матката. Препоръчително е жените да ядат поне по едно авокадо на седмица.

avokado matka

Тестиси – миди
Мидите и тестисите си приличат. Отдавна е доказано, че мидите съдържат фолиева киселина, която подобрява качеството на спермата.

midi testisi

Гърди – грейпфрут
Ненапразно гърдите и грейпфрутът имат еднаква форма. В полезния плод има липоноиди, които се борят срещу рака на гърдата.

greipfrut gardi

Сърце – домат
Ако разрежете домат, ще видите, че има разделения и структури, които приличат на тези, които са в човешкото сърце. Изследванията сочат, че ликопенът в доматите предпазва от някои сърдечни заболявания.

domat sarce

Стомах – джинджифил
Джинджифилът прилича на човешкия стомах и е известно, че помага при гадене. Съдържа гингерол – вещество, което има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

dvindjifil stomah

Панкреас – сладък картоф
Сладкият картоф по форма много прилича на панкреаса. Доказано е, че предпазва от рак на панкреаса.

sladak kartof pankreas

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 5 до “Невероятно! Плодовете и зеленчуците приличат на органите, които лекуват! (СНИМКИ)

  1. Donka Harizanova каза:

    Ядката на ореха цяла двойна прилича на белия дроб и го лекува! Изпитано средство!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *