ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Напразно оплюваме белия хляб!

Белият хляб е истински “шампион” по критики и нападки, които трябва да понесе. Виновен е за диабета, за затлъстяването, изреждат от www.kp.ru.

hlebcheta19В същото време се забравя, че белият хляб е шампион и по съдържание на растителни белтъчини с незаменими аминокиселини, минерали – калций и желязо, и витамини от В-групата. Дългите изследвания сочат също, че глутенът в пшеницата всъщност е веществото, необходимо за поддържането на добро здраве в продължение на години. Именно глутенът ефективно се противопоставя на развитието на онкологични и сърдечно-съдови заболявания.

Лошото е, че производството на хляб от важен и истински стойностен процес навсякъде се е превърнало в нискокачествена манифактура. Преди време за замесването му са използвали пълнозърнесто брашно с достатъчно съдържание на трици, докато сега бялото брашно е рафинирано, фино. Основният недостатък на рафинираното брашно е трудното му извеждане от организма, след като бъде отработено. Благодарение на това фино брашно в тялото се натрупва прекомерно количество слуз, която е благоприятна среда за развитието на патогенни микроби и за проявата на тежки заболявания.

Много лекари препоръчват замяната на белия хляб с насъщен от пълнозърнесто брашно, но тук пазарните хитринки нямат край. Хляът, който купувате и отнасяте вкъщи, не е нито пълнозърнест, нито бял. Работят набухватели, брашното се оцветява и изкуствено потъмнява. Но и най-здравословният хляб не отменя задължението да внимавате с количеството: свръхкилограми се трупат и от диетичния хляб, ако си похапвате от него без мярка!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *