ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Кой е най-опасният вирус?

Според лекарите от института „Роберт Кох“ в Германия най-подценяваният вирус е този на грипа.

От него често умират по-възрастните хора и тези с хронични заболявания. А една трета от болничните се издават за настинки и усложненията им – синузити и бронхити.

 

Вирусът на бяса е най- смъртоносен. За няколко седмици или месеци той винаги убива, ако не се ле­кува. В наше време бясът се приема за изкоренен, но пък вирусът на СПИН е съвсем жив и при липса на лечение за средно десет години води до летален изход. Сега има медикаменти, които се справят до известна степен с него.

 

За колко време се раз­множават вирусите в тялото ни?

От момента на попадането в носоглътката – 8 до 12 часа, докато се размножат. Това е инкубационният период. Ние веднага усещаме, че нещо става в носа ни, но от началото на инфекцията до проявата на всички симп­томи могат да минат 36 до 72 часа. Тогава всъщност не сме толкова заразни, колкото през първите три дни. Ако се чудим кой ни е заразил, най-вероятно е бил човек без изразени симптоми. Това важи и за грипа – симптомите също се проявяват един или два дни след заразяването.

 

Защо някои хора са вечно болни, а аз поч­ти никога не се заразявам?

Това е неизяснен въпрос дори за вирусолозите. Има няколко възможни обясне­ния. Вероятно вие вече сте имали такъв вирус, дори изобщо да не сте забеляза­ли. Имунната ви система го е разпознала и унищожи­ла. Възможно е да правите всичко необходимо, за да избегнете заразата. Въз­можно е обаче и да сте от тези 25%, които се заразя­ват, но без симптоми.

Накрая е вероятно и на­следственият ви имунитет да ви предпазва напълно от заразяване. Има генетични варианти, които на прак­тика изключват възмож­ността от инфекция. Това е доказано за HIV вируса. Учените непрекъснато из­следват зависимостта меж­ду наследствения имунитет и вирусите на инфлуенцата. Установено е кои гени тряб­ва да са активни, за да могат тези вируси изобщо да се размножават в организма на засегнатия.

 

По-често ли се зара­зяваме, ако пътуваме с автобус или метро­то?

Да, колкото повече хора се събират на едно място, толкова по-голяма е веро­ятността да се заразят.

 

В центъра на вниманието – ГРИП!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *