Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето кои са петте най-полезни храни!

Учени от Далас съставиха поредния рейтингов списък на храните, които допринасят най-много за здравето на човека Списъкът е съставен след подробни изследвания върху 27 продукта, най-често класирани в подобни рейтинги на челни позиции.

Kiwi-Drink-SmoothieОказва се, че в далаския списък първото място е за кивито, съобщават от medikforum.ru. По принцип полезни са всички екзотични плодове, но кивито печели със своята хранителност и характеристиката си на мощен антиоксидант. Плодът е богат на витамин Е и лутеин, което го прави незаменим с положителното му влияние върху зрението и сърдечно-съдовата дейност. Редовната консумация на киви предпазва от образуване на съсиреци и запушване на важни кръвоносни съдове.

Учените са влезли в спор за храната, заемаща второ място – каша на закуска. Според едни кашата трябва да е овесена, а според други – от ечемик. Тези зърна имат удивителната способност да смъкват стойностите на лошия холестерин.

На трето място е червената боровинка – дребните червени плодове са с високо съдържание на флавониди, предпазващи организма от инфекции, сърдечни пристъпи и рак.

Следва киселото мляко – не само като доставчик на полезния калций, но и със способността си да насърчава развитието на полезни бактерии в чревния тракт. Това видимо подобрява имунитета.

На пето място е един зеленчук с нарастваща популярност: броколи! В този зелев вид антираковите компоненти са с 20% повече в сравнение с който и да било друг зеленчук.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *