ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Нахутът предпазва от рак и още…

С високото си съдържание на разтворими фибри, които достигат до дебелото черво, те разрушават опасните бактерии.

Абсорбират се от клетките, като ги запазват здрави и по този начин намаляват риска от рак.

Освен това:

Включвайки 100 гр нахут (леблебия) в дневната си диета ще понижите лошия холестерол в организма си. А това намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.

Смленият на прах нахут се използва широко в сосове, салати и яхнии. Той е с високо съдържание на протеин и глутен и се използва като заместител на яйцата при печените продукти.

Тези вкусни зърна съдържат големи количества молибден, който помага за очистване на черния дроб.

Разтворимите фибри, освен че предпазват от рак на дебелото черво, намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания и стабилизират нивата на кръвната захар.

Те са най-богатите източници на аминокиселини и триптофанСеротонинът – друга аминокиселина в нахута, е жизненоважен за регулиране на настроението и съня.

Нахутът съдържа желязо в добри количества, което помага за циркулацията на кислорода в кръвта и тялото, поддържа метаболизма и силата на имунната система.

Съдържат уникална комбинация от антиоксиданти, които дават подкрепа на стените на нашите кръвоносни съдове. Това не е мазна храна, нито съдържа полиненаситени мастни киселини. Той съдържа алфа-линоленова киселина (AЛК), омега-3 мастни киселини, които намаляват риска от коронарна болест на сърцето.

Прочистват бъбреците от излишните соли с доброто си съдържание на фосфор и желязо.

Нахутът е най-богатият източник на желязо, мед, магнезий, фолиева киселина, манган и молибден. Тези хранителни вещества са без мазнини и имат висококачествени протеини.

Рецепта за лечение на камъни в бъбреците:

Накиснете половин чаша зърна нахут във вода. Оставете ги една нощ и на сутринта ги изяжте с 2 супени лъжици мед.

Рецепта против хепатит:

Накиснете чаша нахут във вода, в която сте разтворили 2 чаени лъжици нерафинирана тръстикова захар. Оставете за през нощта и на сутринта изяжте заедно със закуската. Това помага за прочистване на черния дроб, при лечение на хепатит и против повръщане.

Надяваме се, че сте научили повече за ползите от нахут в тази стания. Не забравяйте да ни оставите коментар с мнението си. Останете здрави!

 

 

Използвайте леблебия за кожата, косата и здравето!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *