Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Куркума и гинко билоба намаляват риска от деменция!

Деменцията е прогресивно намаляване на умствените способности, засягащи паметта, мисленето, вземането на решения. Въпреки че деменцията обикновено се развива след 60-годишна възраст, тя не се случва при всеки възрастен.

Най-често срещаният вид деменция се появява в следствие на болестта на Алцхаймер. А причината за Алцхаймер още не е съвсем изяснена. Някои учени изследователи подозират, че за развитието на това заболяване играе роля генетичната обремененост.

Втората най-често срещана причина за деменцията се дължи на множество малки инсулти и често се нарича ​​мулти-инфарктна деменция. Повтарящи се мини инсулти и преходни исхемични състояния, които водят до натрупване предимно в мозъчната кора, произхода на които е от тромбоза или емболия. Постепенно се запушват мозъчните артерии и се получава обширно увреждане на мозъка, което се диагностицира като мулти-инфарктна деменция.

Препоръчителни промени в начина на живот

За да избегнете загубата на памет, трябва да започнете някои промени веднага щом установите някакъв начален стадии на Алцхаймер. Тези превантивни мерки включват:

  1. Стремете се да преживявате повече положителни емоции. Проучванията показват, че положителното емоционално състояние може да помогне за предпазване от когнитивен упадък. Социалните контакти, участие в обществени прояви, смислени отношения с приятели и приятелки – това са положителни преживявания и вие трябва да се постараете да ги увеличите.
  2. Контролирайте кръвното си налягане. Високото кръвно налягане е най-силният рисков фактор за мулти-инфарктна деменция.
  3. Спортувайте редовно. Можете да забавите загубата на паметта с редовни аеробни упражнения.
  4. Поддържайте активност на мозъка си. Комбинирайте физическите и психическите упражнение, като играете шах, бридж, четете книги, а по 30 минути на ден карате велоергометър, разхождате се в парка или бягате за здраве.

Здравословно хранене и хранителни добавки

В последните години фармацевтичните фирми предложиха поредица от лекарства, които в най-добрия случай водят до частично подобрение на заболяването. Най-добрите лекарства са холинергичните препарати (холинестеразни инхибитори). Прилагат се и други лекарства, свързани с други медиаторни системи, както и ноотропни средства. Най-добри резултати дава комбинирането на лечение с конвенционална медицина и вземането на хранителни добавки. В случая горещо се препоръчва всякаква комбинация с Гинко билоба. Някои научни изследвания върху животни показват, че куркумата също намалява риска от Алцхаймер.

 

 

Тези храни подобряват паметта!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *