Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои аромати могат да ни спасят от стреса?

Ароматерапията може да се нарече популярна област на алтернативната медицина. Въпреки това доскоро не бе съобщавано за никакви сериозни научни изследвания за изучаването на ефекта от този тип въздействия върху човешкия организъм.

aromaЯпонски учени обаче прекъснаха това мълчание, отбелязват от medikforum.ru. Те доказаха, че някои аромати наистина са в състояние на повлияят върху химията ни.

Почитателите на ароматерапията всъщност отдавна твърдят, че в остри стресови ситуации е полезно да се вдишват аромати от малки флакончета. Ароматите могат да снемат вътрешни напрежения, да неутрализират страха, меланхолията и депресията. Те са в състояние да отключат състояния на еуфория и вдъхновение.

Японското изследване откри научни доказателства за тези твърдения: наистина вдишването на някои аромати въздейства върху химията на кръвта и предизвиква определени състояния на нервната дейност и емоциите.

С категорично успокояващо действие са миризмите на лимон, манго и лавандула. Ръководителят на изследването – Акио Нокамура коментира, че екипът му е натрупал огромен материал за тези въздействия върху лабораторни мишки и сега науката разполага с достатъчно информация за създаването на методологична база. Изследвайки различни аромати, учените ще могат да сравняват ефекта им с базовите данни и да преценяват дали и те могат да бъдат инструмент за снемане на стреса.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *