Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Всеки втори предписан антибиотик е излишен!

антибиотик

Вижте тези 5 неща, които задължително трябва да знаете за антибиотиците:

Надали има друго лекарство, така подлагано на съмнения и предизвикващо толкова много въпроси.

Дълго време антибио­тиците бяха силното оръжие на медици­ната. Но сега лека­рите бият тревога. Защото се появиха резистентни щамо­ве, на които антибиотиците не влияят. Болести, които се смятаха за отдавна овладени, се разпространяват отново, и то с фатални последици. По света умират повече хора от резистентни на антибиотици бацили, отколкото от СПИН. Ето най-важните факти:

  1. Антибиотиците могат да са животоспасяващи.

Откриването на първия антибиотик от английския бактериолог Александър флеминг през 1928 г. е сензация в медицината. Най-сетне става възможно лечението на животозастрашаващи бактериални инфекции като отравяне на кръвта, тубер­кулоза, пневмония и инфекции на раните. Оттогава е спа­сен животът на много хора. Първият и досега най-известен антибиотик е пеници­линът. Сега са познати 8000 антибиотични субстанции, от които 80 се прилагат в практиката.

  1. В никакъв случай не трябва да се прекъсва преждевременно приемът на антибиотици.

Те се взимат вина­ги толкова дьлго, колкото е предпи­сал лекарят. Ако ги прекъснем, например когато симптомите отшумят, се пови­шава вероятността от образуване на резистентни щамо­ве. Това означава, че Все още живите бактерии се проме­нят и придобиват имунитет срещу лекарството.

 

  1. Всеки втори предписан антибиотик е излишен.

Антибиотиците действат само при болести, предизвика­ни от бактерии. При вируси са безполезни. Въпреки това някои лекари предписват антибиотик при бронхит, въпреки че той се причинява от бактерии само в 20% от случаите. Излишно се изпис­ват и при баналните настин­ки, които също се причиняват повече от Вируси, а не от бактерии.

  1. Кръвен тест показва нужен ли е антибиотик.

Те наистина трябва да се предписват само ако са необходими. Един обикновен и достатъчно достоверен кръ­вен тест ще ни даде инфор­мация дали има бактериална инфекция.

  1. По-щадящата алтернатива са антибиотиците на растителна основа.

Някои растения произвеждат вещества, с които се отбра­няват от нападатели. В чо­вешкото тяло тези вещества могат да спрат разпростра­нението на бацилите. При инфекция на пикочния мехур например се прилагат с успех растителни антибиотици от латинка. При настинки помага екстракт от корени на южноафрикански пеларгониум. Той съкращава времето на боледуване с два дни.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *