Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Прекалената употреба на антибиотици е опасна!

За съжаление, в повече от 25% от изследваните случаи предписването на антибиотици е безполезно, тъй като инфекцията се дължи на вирус, който не може да се лекува с антибиотици.

Тази прекомерна употреба на антибиотици има редица недостатъци, включително и това, че тези лекарства убиват повече от „добрите“ бактерии, които се намират в телата ни. Така се получават нежелани рекциии, които съдействат за растежа на резистентни бактерии. Най-големият проблем с използването на антибиотици, когато те не са необходими, е развитието на антибиотична резистентност, когато бактериите оцеляват чрез надхитряне на антибиотиците. По този начин общите инфекции стават трудни за лечение и когато наистина се нуждаете от антибиотик, той не може да работи. Вземете мерки за повишаване на имунитета си, за да предпазите организма си от вирусни инфекции.

Разпознаването дали инфекцията е вирусна или бактериална може да бъде трудно, което вероятно представлява основната причина. Видовете заболявания, при които лекарите са склонни да изписват антибиотици включват дихателни проблеми, кожни инфекции и инфекции на пикочните пътища.

Несигурността относно причината за инфекцията е един от факторите за прекалената употреба на широкоспектърни антибиотици. Освен това съществува и презастраховане от страна на някои лекари, които предпочитат да не поемат риск при лечението на пациента. Те не го подлагат на сериозни изследвания, с които да установят точната диагноза на заболяването, за да пестят средства. Това е изключително вредна практика и често се среща в България поради не добре  финансираната система на здравеопазване. Парите трябва да следват пациента, който задължително има електронна здравна карта. Но това е друга тема.

Лекарите имат задължението да гарантират ефективността на лекарствата, които предписват, като ги използват само когато е необходимо. Пациентът не знае и не е длъжен да знае за какво, кога и как се пие антибиотик. Но е добре, преди да пиете каквото и да е лекарство, да се консултирате поне с още един специалист.

 

 

Как да се лекуваме без антибиотици

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *