Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хитринки на здравословното хранене

Ако искате да направите менюто си здравословно и постоянно да спазвате правилата на доброто хранене – купувайте сами храната си!

dinАмерикански експерти съветват хората, загрижени за здравето си, да пазаруват сами продуктите, от които ще стъкмят менюто си. Това ще ви направи отговорни, е обяснението на US-експертите според medikforum.ru.

На хората им е трудно постоянно да спазват правилата и да не се поддават на тягата към храни, които ще им навредят. Психолози са на мнение, че задачата може да се реши при условие, че си даваме сметка за отговорността при набавянето на храните. Би следвало да си купим правилните продукти, с които след това и правилно ще се нахраним.

Изследователи от университета в Маями смятат, че по правило пазаруващият купува за себе си по-полезни и здравославни продукти, отколкото за останалите. Когато си дадем сметка, че от нас зависи какъв избор ще направим и че от този избор следва полза или вреда за здравето, едва ли бихме се поддали на тягата към фаст фууд.

По време на изследването на участващите доброволци била дадена възможност да си подберат продукти от списък с 16 храни – сред тях стафиди, целина, плодове и зеленчуци, шоколадови вафлички, бисквити, сладолед. По този списък участниците избирали храна за себе си и за членовете на семейството си. Потвърдила се хипотезата, че за себе си доброволците избирали полезното – плодове, зеленчуци, стафиди. За близки и приятели пазарували понички, бисквитки и шоколади.

В това е една от скритите причини за затлъстяването: много хора се хранят с онова, което им купуват родителите или децата. А не което те самите биха си избрали.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *