Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да понижите кръвната си захар веднага?

Ако имате диабет или друго заболяване, касаещо кръвната захар, е наложително да поддържате здравословни нива.

Вероятно имате предписано лечение, което е основно за диагнозата ви, но дали спазвате допълнителни указания за режим? Защото болестта диабет не се лекува, а трябва да се научите как да живеете с нея. Това означава строг режим на хранене и движение.

Движение – спорт, танци, упражнения – това поддържа кръвната захар балансирана. Редовното движение, физическо натоварване или просто упражнения трябва да се правят всеки ден, най-малко по 30 минути. Когато е хубаво времето – лесно, излизаме на разходка, караме колело, правим дихателни упражнения в парка или кварталната градинка. Но когато времето е лошо не трябва да спираме двигателните действия. Направете си програма от няколко упражнения за сърдечно-съдовата система, няколко дихателни и няколко тонизиращи общо мускулатурата. В зависимост от възможностите си, снабдете се с някои фитнес уреди – велоергометър или бягаща пътечка. Ако не можете да си позволите закупуването на спортни уреди – правете гимнастика – клякане, ставане, подскачане, тичане на място, особено след хранене. Колкото повече се движите, толкова повече отдалечавате от вас високата кръвна захар и последствията, свързани с това.

Диета – поддържайте ниска кръвна захар естествено, като ядете правилно – зеленчуци (най-малко половината от дневния прием на калории трябва да бъде от зеленчуци), само пълнозърнести храни (без бяло брашно или обогатени продукти с него), плодове и постно месо. Всяко хранене трябва да се състои от петдесет процента зеленчуци, двадесет и пет процента постно месо и двадесет и пет процента пълнозърнести храни. Малките закуски между храненията трябва да бъдат едно от тези неща – 1 плод, 50 гр. ядки, кофичка кисело мляко, обезмаслено краве мляко с овесени ядки.

Пийте по 2 литра вода всеки ден, за да запазите кръвната си захар ниска. Питейната вода е от решаващо значение за много функции на тялото, а не само за понижаване на кръвната захар. Не разчитайте на други напитки, за да наваксате дневния си прием на вода. Пиенето на кафе, чай, сок, газирани напитки и др. могат да ви причинят дехидратация, което ще доведе до неблагоприятен обратен ефект.  Пийте вода и не вклюйчвайте всяка друга напитка или течност, като заместител.

 

 

4 причини да откажем газираното

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *