Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Абдоминопластиката при мъжете се прави не само от суета

Кога мъжете трябва да се замислят за пластична операция?

 

Абдоминопластика

„Затлъстяването при мъжете най-често е съсредоточено в областта на корема и гърдите. Най-подходящата процедура за свиването на биреното коремче се нарича абдоминопластика.“, споделя от страниците на вестник „Всичко за смейството“ пластичният хирург д-р Живко Кънев.

Мъжете идват при него, водени не само от есетически, но и от здравословни съображения. Често го посещават пациенти със свръхнаднормено тегло от порядъка на 130-150 кг. При тях се наблюдава не само издуване, но и увисване на долната част на корема, наречено „коремна престилка“ Лекарят първо се уверява, че пациентът е в добро здравословно състояние. В случай че страда от хронични заболявания, той трябва да ги държи под контрол чрез специални медикаменти.

Операцията се прави под обща анестезия. Излишната мазнина се отстранява чрез липосукция. Обемът на подкожните тлъстини, които могат да бъдат премахнати, се определя от стойностите на хемоглобина на пациента. Ако той например е 130-140 г/л, за една процедура могат да бъдат отстранени до 4-5 литра мазнини в областта на самия корем и около него.

При абдоминопластиката тялото буквално се прекроява от хирурга. Той очертава с маркер линиите, по които кожата трябва да бъде срязана, и определя кои участъци от нея трябва да се отстранят, така че след зашиването й коремната стена да стане възможно най-гладка. Разрезите са 3 вида – в долната част на корема, по средната му линия или комбинация от двете. Често се случва лекарят да отстрани толкова много кожа, че пъпът да се измести. В такъв случай той се заменя с фалшив, които се изгражда чрез специална оперативна техника. Следоперативното възстановяване е около 2-3 седмици.

„Абдоминопластиката дава чудесен резултат, но не е панацея, чрез която пациентът да реши и здравословните си проблеми -обяснява д-р Кънев. – Част от мазнините се складират под коремните мускули, между червата. Именно на тях се дължи голямата изпъкналост на корема. Все още не е изобретен метод, чрез който да се премахнат. Единственият начин да изчезнат след операцията е пациентът да спортува и да се храни умерено. Ако приема твърде много калории, мазнините вече няма да се трупат в областта на корема, но ще започнат да се складират в други части на тялото му. Пациентът може също да си сложи гастрален пръстен или балон, за да намали обема на стомаха си.“, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *