Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Уж безобидният махмурлук може да предизвика неприятни усложнения

Сигурно неведнъж ви се е случвало да преживеете тежка сутрин след тежка вечер

 

махмурлук

Махмурлукът настъпва, когато алкохолното съдържание в кръвта започне да спада и се приближава до нула – обяснява пред списание „За жената“ д-р Владимир Николов, началник на Клинична база-Суходол. – Пълният ефект обикновено се проявява на сутринта след „тежка“ вечер. В зависимост от приетото количество алкохол налице са следните симптоми: умора, жажда, замаяност, световъртеж, главоболие, мускулни болки, гадене, повръщане, болки в стомаха, лош сън, повишена чувствителност към светлина и звук, сърцебиене, треперене на тялото, зачервени очи, понижена възможност за концентрация, проява на депресия, тревожност, раздразнителност.“

Специалистът обяснява, че всеки, който употребява алкохол в големи количества, може да пострада от махмурлук, но при някои хора е възможно дори едно питие да се окаже пусков механизъм за това състояние. Различната предразположеност търси своето обяснение в генетичните фактори, и по-конкретно в начина, по който организмът метаболизира алкохола.

„Малки количества алкохол може да причинят зачервяване на лицето, обилно изпотяване. Понякога хората придобиват вид на тежко болни – казва д-р Николов. – Изследванията все още не дават ясен отговор на въпроса дали лекият или твърдият алкохол по-често причиняват махмурлук.“ Колкото и неприятно да е това състояние, то отзвучава в рамките на 24 часа. Най-доброто лекарство е добрият сън. Приемането на повече течности също помага. За главоболието д-р Николов препоръчва прием на разтворими таблетки аспирин с витамин С – по едно хапче преди лягане и след ставане от сън.

Няма формула, по която да изчислите точно колко да пиете, за да избегнете махмурлука. Единствено контролираната консумация на алкохол може да ви спаси от неприятното състояние, пише списание „За жената“.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *