БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Как се отслабва с овесени ядки

За ползата от овесените ядки едва ли някой би искал да спори. Този продукт е универсално средство, подходящо във всяка програма за редукция на теглото. На практика овесената каша може да помага при лечението на почти всяко заболяване!

ovesОвесените ядки съдържат витамини В, РР и Е. Това – ако си спомняте – е любимата храна на Шерлок Холмс! Богата е на фосфор, калций, желязо, магнезий и цинк, както и на аминокиселини, които влияят положително на мозъка и нервната система. В диетите за отслабване ги включват заради високия процент фибри – това помага тялото да се освободи от шлаки и да се постигне добра кондиция на стомашно-чревния тракт.

Ето как се отслабва с овесени ядки според народните практики:

* Ако изберете монодиета с овесени ядки, трябва да похапвате само тях в продължение на 3-5 дни, описват от narodnue-sredstva.ru. Една порция не бива да превишава в готов вид 250 грама. Поддържането на тази диета ви гарантира 4-5 килограма по-малко тегло. Не е добра идея овесените ядки да се използват продължително време в рамките на чиста монодиета, както и тази диета да се прилага повече от два пъти годишно. Злоупотребата води до дисбаланс на обмяната.

* През лятото монодиетата може да бъде разнообразена от съчетание на овесената основа с пресни плодове. Режимът включва 5 хранения, от които три с овесена каша и две – с плодове. Ако в друг сезон преминем на сушени плодове, дневният им лимит е 300 грама. Този вариант на овесената диета издържа до 14 дни и стопява до 10 килограма.

* По-успешен вариант е съчетанието на овес със зеленчуци. Допустими са чушки, краставици, тиквички, домати, патладжани и листни зеленчуци. Салатите се подправят с лимон и зехтин, майонезата е забранена. Със солта трябва да се внимава, защото по-голямото й количество причинява задържане на течности в организма. Онези зеленчуци, които не се консумират сурови, могат да се варят на пара или да са печени, никога пържени.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *