ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Начинът на приготвяне определя енергията на храната

Задушените блюда, всички видове пържено и барбекю оказват сгряващо действие и повишават енергията на храната, затова са по-подходящи за зимата

 

храна енергия

Обикновено си правим шишчета през лятото. Но заедно с печеното месо изяждаме и сурови зеленчуци и балансът се възстановява.

При такъв подход всяка храна престава да бъде враг и се превръща в помощник и дори в лекар. За далака са полезни мед, захар, сладък пипер, печива. За белите дробове – блюда на пара, за бъбреците – солени. Тук главното е да не се престараем, та „лекарството“ да не се превърне в отрова.

Китайците са един от малкото народи, успели да съхранят древната мъдррст, и това се отнася не само до философията и житейските устои. Диетотерапията в Китай има над двехилядолетна история. Споменава се още в трактати, писани около триста години преди нашата ера. Характерното е, че основните принципи на хранене са запазени и досега. Днес всеки китаец може да получи от лекарите препоръки и дори конкретна диета и с тази „рецепта’ да отиде в… ресторанта! Представете си как биха реагирали нашите сервитьори в подобен случай, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *