Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

По-малко стрес и профилактични прегледи поддържат сърцето здраво

Научете се да овладявате стреса

 

здраво сърце

Хроничният стрес влияе на кръвното налягане и в дългосрочен план го повишава, което се превръща във фактор за развитие на атеросклероза или за сърдечни заболявания. Клинични научни изследвания показват, че стресът при някои хора директно вдига нивото на лошия холестерол. Така че не считайте за изгубено времето, отделено за релаксация и медитация.

По-добре разучете техниките на дишане, това е най-лесният начин за овладяване на стреса. Правете и йога или автогенен тренинг.

Намалете теглото си

Свалянето на допълнителните килограми е спечелена битка срещу сърдечносъдовите заболявания. Наднорменото тегло затруднява кръвообращението заради натрупването на мастни плаки в кръвоносните съдове. Отслабването, специално редуцирането на тлъстините около корема, намалява лошия и повишава добрия холестерол. Съобразете теглото си с Индекса за телесна маса, желателно е да го направите под 25.

Спазвайте съветите на лекарите

За да можете да контролирате холестерола си в дългосрочен план, за да не увреждате сърцето си, редовно трябва да се консултирате с лекар, да спазвате неговите препоръки относно диетичното хранене, правенето на упражнения и приема на лекарства. Така ще запазите сърцето си здраво.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *