Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лайката е противовъзпалителна билка №1

лайка

Ето само част от многобройни приложения на лайката – външни и вътрешни:

  • Лайката не просто ви помага да релаксирате. Няколко нейни химически съставки, особено бизабололът, имат спазмолитично действие. Те отпускат гладката мускулатура на храносмила­телната система и на матката, облекчавайки стомашните болки след хранене, както и болезнените менструални спазми. За смекчаване на агресивното действие върху стомаха на аспири­на, също и на сходни с него медикаменти, които се приемат от пациенти с артрит или други състояния, изискващи редовен прием на болкоуспокоителни, се препоръчват по 1-2 чаши чай от лайка дневно.

 

Благодарение на противовъзпалителните и антисептичните си качества лайката подобрява състоянието и при редица други по-леки здравословни проблеми:

  • Обриви и изгаряния.

Лайката има благотворно въздействие върху кожата и върху стомашно-чревния тракт. При външно приложение под формата на крем или компрес, приготвен със силна запарка от лайка, се ускорява заздравяването на порезни рани, поражения от изгаряне и обриви. Ако термичната травма е по-лека, смесете масло от лайка (продавано в магазините за на­турални продукти) с равно количество бадемово масло или дру го неутрално масло за основа. Нанесете сместа върху зачервена­та кожа, за да намалите възпалението, предизвикващо сърбеж.

  • Кожни възпаления.

В Германия, където билките са масово из­ползвани, лекарите често препоръчват крем с лайка за заздра­вяване на рани и при възпаления, причинени от екзема и кон­тактни алергии, както и за третиране на увредена кожа вслед­ствие на изгаряне. При циреи се прилагат малки количества масло от лайка.

  • Инфекции.

Промивките с лайка унищожават някои от бакте­риите и гъбичките, причиняващи очни и кожни възпаления. Чаят от билката се препоръчва като вода за уста, с която може­те да облекчите възпалени венци и да подобрите състоянието при афти в устата.

 

Лайката блокира раковите клетки

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *