ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Защо някои хора имат суха коса?

суха коса

Косата е структура с мине­рален състав, близък до този на ноктите.

 

Всеки ко­съм има външен слой клет­ки, който предпазва сърце­вината му. Когато това по­критие е нарушено, косата губи влагата и блясъка си и краищата й започват да „цъфтят“. Най-честите предпоставки за това ув­реждане са термичните и химическите процедури и вредното въздействие на хлорираната вода. При ня­кои хора сухата коса е свързана с недостатъчния брой мастни жлези в кожа­та на скалпа.

 

Кога да потърсим лекарска помощ?

Ако е налице промяна в състоянието на косата, съ­пътствана от умора, раз­дразнителност и запек, трябва да се консултирате с лекар – това са симптоми нахипотиреоидизъм. По­търсете помощ и ако имате суха коса, сърбеж и люспи по скалпа (типични призна­ци на псориазис).

 

Спазвайте тези съвети за суха коса, когато сте под душа:

  • Мийте косата си през ден. Така ще я поддържате чиста и ще запазите естествените й мазнини.
  • Ако имате суха коса, купете си бебешки шампоан. Неговото действие е много по-меко в сравнение с останалите измиващи продукти.
  • Изплаквайте косата си с топла вода. Най-подходящата темпе­ратура е малко по-висока от телесната. Никога не обливайте ко­сата с гореща вода – така ще отмиете защитните й мазнини и ще влошите състоянието не само на косъма, но и на скалпа.
  • Отмийте старателно всички следи от измиващи препарати – остатъците от шампоан допълнително изсушават косата.

 

Внимавайте с използването на сешоара

  • По възможност оставяйте косата да изсъхне по естествен на­чин. Избягвайте употребата на сешоари, маши, преси или горе­щи ролки. Термичното въздействие изсушава и уврежда косъма.
  • Когато все пак се налага да използвате сешоар, включете го на умерена или ниска степен.

Морската сол е полезна за косата!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *