Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лесни маски за суха коса – вижте тези рецепти!

Ако вярвате на телевизионните реклами, само марковите шампоани и балсами могат да ви гарантират възхитително здрава, жизнена и лъскава коса.

 

Онова, което няма да чуете в нито една реклама, е, че с най- обикновена майонеза можете да постигнете същия блясък и да придадете на къдриците си такава гъвкавост и сила, каквато скъпите козметични продукти рядко могат да ви предложат.

суха коса
Маски за суха коса

Лекарства от кухнята

  • Авокадото възстановява и укрепва косата, като хидратира и подхранва скалпа в дълбочина. Обелете 1 зрял плод и го пасирайте. Добавете 1 ч. л. масло от пшеничен зародиш и 1 ч. л. масло от жожоба. Нанесете сместа върху измита коса и оставете да действа 15-30 минути (покрийте главата с шапка за баня или кухненско фолио), след което изплакнете обилно с вода.
  • Майонезата е богата на протеини и е отлична алтернатива на авокадото. Втрийте малко количество по дължината на косата м оставете да действа до 1 час. Измийте с шампоан.

Балсами и маски за коса

  • Ако използвате готови подхранващи балсами за суха коса, из­берете продукт, съдържащ диметикон или фенил триметикон. Тези съставки предпазват косъма от увреждане при термично въздействие (например при употреба на сешоар).
  • Смесете 60 г зехтин с 60 г гел от алое вера и добавете по 6 капки масло от розмарин и сандалово дърво. Зехтинът е естествен омекотител, гелът от алое вера има хидратиращ ефект, а розмаринът укрепва косата. Сандаловото дърво се добавя просто за аромат. Нанесете сместа върху суха коса, оставете да действа 1-2 часа и изплакнете.
  • Ако използвате балсам след измиване, първо го нанасяйте по краищата на косата, където тя е най-суха, а след това продълже­те към скалпа.
  • Ако косата ви е къдрава, омекотете сухите краища с малко ло­сион за ръце.
шампоан с арганово масло и нар
Шампоан с арганово масло и нар за суха коса

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *