ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Морската сол е полезна за косата!

В началото на пролетта много жени откриват с ужас, че зимата е направила косите им сухи, безжизнени и чупливи.

kosaИндустрията предлага много решения на този проблем, но народната практика също има с какво да се похвали, съобщават от medikforum.ru. Едно изпитано средство е морската сол – медиците и специалистите по разкрасяване също признават многофункционалното й приложение в различни оздравителни процедури.
Морската сол може да се използва при грижите както за мазна, така и за суха коса. Намокрена шепа морска сол можем да втрием в кожата на главата веднага след измиването на косата, и да останем така за десетина минути. След това да изплакнем косата, без да слагаме повторно шампоан. Ако започнем с тази процедура веднъж седмично сега, в края на април ще се радваме на лъскава, жива, обемна грива.
Косата се нуждае от пилинг по същия начин, както и кожата, твърдят специалистите. Кристалчетата морска сол успешно вършат тази работа. Можем дори да сложим малко от тях в дозата шампоан, която обичайно използваме за измиване на косата. Получава се чудесна детоксикационна смес. Тя ефективно изчиства от космите мъртвите клетки от кожа и остатъците от различни козметични продукти.
За максимално очистване и излющване на ненужното от живата коса, е най-добре да се използва груба морска сол. Приложима е също смес от сол и сок от алое: процедурата е елементарна – смесваме шепа сол с екстракта от столетник, колкото да се получи удобна за намазване кашичка. С леки движения втриваме и след 10 минути изплакваме обилно без шампоан. Обемът и блясъкът на косата ще покажат, че не напразно сме се доверили на простата рецепта!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *