ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето колко е здравословна морската вода

На международен научен симпозиум, състоял се неотдавна в Испания, авторитетни учени от различни страни категорично са потвърдили здравословността на морската вода. Според тях почивката на море и активното използване на морската вода имат голямо значение за укрепване на имунитета и за справянето с доста болести.
Установено е, че морската вода усилва метаболизма. Тя съдържа 133 микроелемента. Тези минерални вещества помагат да се предотвратят и лекуват високо кръвно налягане, артрит, остеопороза и много други заболявания. Тя действа лечебно и на редица кожни болести, заболявания на вътрешните органи и на нервната система.

Чрез кожата се приемат такива важни микроелементи като магнезий (за нормалната работа на сърцето), калций (за здрави кости и зъби), натрий (за подобряване на кръвообращението), калий (за правилно функциониране на клетките), фосфор (за активна мозъчна дейност).
Морската вода оказва противовъзпалително действие. Освен това тя стимулира функцията на еластина и колагена. Минералните соли, които се съдържат в нея, са важни за регенерацията на кожните клетки.
Доказани са лечебните й свойства при екземи, псориазис, невродермит, розацея, акне и др.

Из в. „Лечител“

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Ето колко е здравословна морската вода

  1. Галина Ненкова каза:

    Когато беше малък, синът ни си одраска крака в едни храсти. Мястото забра, инфектира се.Отидохме на хирург- почистиха го, дадоха ни някакъв мехлем, мажехме го, но раната не минаваше и не минаваше.Идваше време да заминем на море.Смятах да не допускам детето да влиза в морската вода с такава гнойна рана. Какво беше учудването ми, когато лекарите казаха да си влиза спокойно в морето и че от водата раната даже ще се затвори по-бързо. Не повярвах.С голямо недоверие последвах съвета им. Какво беше учудването ми, когато още след първия ден в морето раната изглеждаше много по-добре! Затвори се след 3 дена.А береше преди това повече от 3 седмици! От тогава вярвам с цялото си сърце на силата на морската вода да лекува!…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *