Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доматеният сок е щедър на ползи за здравето!

Доматът е най-разпространения зеленчук.

Една от най-популярните форми, в които се използва, е доматения сок. Прочетете с какво може да помогне на здравето ви:

Ликопен

Основното органично съединение в доматения сок е ликопенът. Той дава на домата червения цвят и е установено, че има антиоксидантни и противотуморни свойства. Като антиоксидант той защитава клетките и органите в тялото ни от липса на кислород. Освен това вече има достатъчно доказателства, че ликопенът е много ефективен против колоректален рак на гърдата, простатата, белия дроб и рак на панкреаса.

Витамини и минерали

Доматеният сок е чудесен източник на много витамини и минерали, включително витамин А и C. Една чаша доматен сок ще ви даде до 74% от дневната ви препоръчителна стойност на витамин С. Тези витамини помагат на имунната система, като унищожават свободните радикали в кръвния поток, които увреждат клетките. Други витамини намерени в доматен сок са: К, В1, В2, В3, В5, В6, минерали – калий, магнезий, желязо и фосфор.

Холестерол

Този сок е най-доброто природно лечение при висок холестерол. Той е много добър източник на фибри, с което намалява лошия холестерол в организма. Съдържащият се в него  В3 (ниацин) се използва в народната медицина против висок холестерол от много години.

Хомоцистеин

Витамините от групата В помагат на тялото да преобразува хомоцистеина в полезни вещества за организма. Ако нашето тяло не получава достатъчно количество от тези витамини, нивото на хомоцистеина се покачва до застрашителни размери и може да причини сърдечни заболявания.

Малко калории

В една чаша доматен сок се съдържат само 30 калории, а на организма ни дневно са необходими между 2000 и 2500. Включвайки нискокалоричната напитка в ежедневното си хранене, вие ще поддържате здравословното си тегло и ще дадете на организма си безценна хидратираща напитка!

 

Маска за лице с домати

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *