Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Овкусете менюто си с водорасли

vodorasli

Ако искате да се откъснете от ежедневния стрес, няма нищо по-добро от един мързелив ден на плажа.

Сред синевата, горещия пясък и приятния шум на вълните цялото напрежение, натрупано в делниците, ще се изпари без остатък. А знаете ли, че морето лекува не само душата, но и тялото? В аптеките се предлагат все повече препарати, разработени на базата на морски продукти. От хайвера на морската звезда например се прави лекарство за ракови заболявания, формулата на най- мощните слънцезащитни средства включва вещества, извлечени от медузи, а основната съставка на някои препарати за профилактика на остеопорозата се съдържа в коралите.

Днес морските водорасли присъстват в ме­нютата на много от първокласните ресто­ранти в Европа.

Използват се най-вече за приготвяне на супи, салати и пържени яс­тия. Преди употреба сушените водорасли се накисват във вода.

Длановидна родимения – вид ядивни морски водорасли. Червените им листа са особено популярни в Ирландия, където се добавят към картофено пюре. Сместа се пържи, за да стане хрупкава.

 

Мехурест фукус (кеяп) – кафяви мор­ски водорасли. Представляват дълги ленти с длановидни листа. Добавят се към супи и пържени ястия.

 

Порфира – ядивни морски водорасли, които се добиват по западното крайбрежие на Суонзи. Пасират се, овалват се в овесе­но брашно и се пържат, докато станат хрупкави.

 

Нори – тези японски водорасли се про­дават под формата на листа за увиване на ориз или суши. Нарязани на ивици, те се използват и като декоративна подправка за супи.

 

Уаками – друг вид японски водорасли, които вече се култивират и в Европа. Из­ползват се за подправяне на супи, но мо­жете дати добавите (нарязани на ленти) и към задушени ястия или салати.

Водораслите са с високо съдържание на сол. Ако спазвате диета с ограничен прием на натрий, преди употреба винаги ги на­кисвайте във вода.

 

Червените морски водорасли и тяхното приложение в медицината

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *