Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо се получава синдромът на неспокойните крака?

sindrom na nespokoinite kraka

От всички тайни, които крие човешкият организъм, тази вероятно е най-странната.

 

Точно когато жадувате да си починете и всяка фибра от тялото ви нашепва „Отпусни се!“, изведнъж краката ви се раздвижват и буйно сритвате половинката си. Според експертите най-добрият начин да прекратите нощното препускане е приемът на хранителни добавки. Освен това можете да си изградите някои ритуали преди лягане, за да укротите немирните си крака.

 

Защо се получава синдромът на неспокойните крака?

Наименованието „синдром на неспокойните крака“ описва красноречиво ес­теството на проблема, но не дава ясна представа колко мъчителни могат да бъдат симптомите. Опит­вате се да заспите – и из­веднъж краката ви потръп­ват от едно вбесяващо „гъ­деличкане“. В повечето случаи единственото, което можете да направите, е да станете и да се поразтъпчете. Най-податливи към син­дрома на неспокойните крака са хората в напред­нала възраст, бременните жени и страдащите от заха­рен диабет или болки в кръста. Причините са неяс­ни, но при всички рискови групи е установено ниско ниво на магнезий. Симпто­мите се свързват с консу­мацията на захар, кофеин и алкохол, както и с приема на някои медикаменти.

 

Следните хранителни добавки помагат за лечение на неспокойните крака:

  • Вземайте всеки ден по 800 мг калций, 400 мг магнезий и 800 мг калий – недостигът им може да предизвика обостряне на симптомите. Някои натуропати препоръчват да се започне с по-ниски дози. Като начало можете да комбинирате 500 мг калций с 250 мг магнезий. Съотношението между двата минерала вина­ги трябва да бъде 2:1.
  • Пийте минерална вода, богата на магнезий (до 100 мг на 1 л).
  • Приемайте фолиева киселина (тя е включена в състава на повечето мултивитамини). Синдромът на неспокойните крака се свързва с понижено ниво на кислород в кръвта, а фолиевата киселина стимулира производството на червени кръвни клетки (които снабдяват тъканите с кислород). Хранителни източни­ци на фолиева киселина са зеленолистните зеленчуци, портока­ловият сок, пълнозърнестите храни и варивата.
  • Желязото участва в изграждането на молекулата на миоглобина – белтък, който складира кислород в мускулите. Консуми­райте богати на желязо храни: зеленолистни зеленчуци, черен дроб, пшеничен зародиш, червен боб и говеждо месо.

 

Кога да потърсим лекарска помощ?

Ако за пръв път имате оп­лаквания, насочващи към синдрома на неспокойните крака, трябва да отидете на лекар, за да се изключи по-сериозен здравословен проблем като захарен диа­бет, бъбречно заболяване или болестта на Паркинсон. Консултацията със спе­циалист е наложителна и когато симптомите се отра­зяват чувствително на ка­чеството ви на живот или на работоспособността ви.

 

Какво представлява синдромът на неспокойните крака?

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *