Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да изсушите неприятните циреи

При циреи по лицето кон­султацията с лекар е задъл­жителна, защото бактерии­те може да инфектират си­нусите (което ще прогреси­ра до синуит), кръвта (сеп­сис) и дори мозъка (цереб­рален абсцес)!

 

Изстискване

  • Стерилизирайте игла на открит пламък (нагрейте я до сил­но зачервяване, като използвате клещи, за да не се изгорите), изчакайте да се охлади и внимателно пробийте тънкия кожен слой на върха на цирея. (Внимание: Процедурата не се препо­ръчва, ако са налице симптоми на тежка инфекция като изразе­но възпаление или червени радиални ивици около цирея.)
  • След като върхът е пробит (по описания начин или спонтан­но), потопете памучна марля в солен разтвор (приготвен от 1 ч. л. готварска сол и 1 чаша гореща вода), наложете я върху цирея и направете превръзка. През следващите 3 дни, докато гнойта се евакуира, прилагайте процедурата възможно най- често.
  • При всяка смяна на марлената превръзка измивайте засегна­тия участък с течен антибактериален сапун и го третирайте с паста от магнезиев сулфат (английска сол) или антибактериално средство като Бетадин (повидон йод 10% – предлага се под формата на алкохолен или воден разтвор), прахообразен спрей или мехлем. Така ще предотвратите разпространението на ин­фекцията.

 

Изсушаване на циреите

  • 2 пъти дневно намазвайте засегнатия участък с медикамент за лечение на акне, съдържащ бензоил пероксид.
  • Нанесете масло от чаено дърво. Този естествен антисептик убива патогенните микроорганизми и ускорява оздравяването.

 

Силата на профилактиката

  • Ако и преди сте имали циреи, използвайте антибактериално почистващо средство като Clearasil, Бетадин или друг почист­ващ гел на алкохолна или водна основа.
  • Избягвайте да носите тесни панталони, ленти за глава и вся­какъв друг тип облекло, което се трие в кожата и задържа пот­та. Предпочитайте свободни и удобни дрехи от естествени материи.
  • Не обличайте дрехите на човек, който има циреи, и не му преотстъпвайте своите. Инфекцията може да се предаде при контакт.
  • Поради същата причина не бива да използвате и общи кърпи за баня. Когато някой в дома ви страда от циреи, дрехи­те и бельото му трябва да се перат отделно, по възможност – в много гореща вода (над 60 °С).
  • Тъй като циреите най-често се появяват на местата, където е налице повишена влажност и триене на кожата, хората с над­нормено тегло по-често страдат от този проблем. Отслабване­то с няколко килограма ще подобри ситуацията.
  • Подсушете с талк местата, където често ви излизат циреи. (Внимание: Жените трябва да избягват употребата на талк в об­ластта на слабините поради риск от злокачествени образувания на яйчниците.)
  • Продължителният натиск също провокира появата на циреи, затова и проблемът толкова често засяга седалището. При про­дължително шофиране си подлагайте специална възглавнич­ка, осигуряваща оптимална вентилация на кожата в тази област.

 

Кога да потърсим лекарска помощ?

Потърсете квалифицирана медицин­ска помощ и ако често страдате от циреи с различ­ни размери. В този случай ще ви бъде назначено изс­ледване за евентуално на­личие на захарен диабет или друго нарушение на имунната защита. Обърне­те се към лекар и ако ци­реят е под мишниците, в областта на слабините или (ако кърмите) върху гърди­те ви. В останалите случаи лечението на циреят изисква медицинска намеса само в случай че диаметърът му е над 1 см или са налице симптоми на генерализирана инфекция (силно зачервяване и поду­ване на засегнатия участък, висока температура и втри­сане).

 

 

Циреите могат да се излекуват с лук!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *