Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо се получават циреите и как да ги премахнем?

Когато имате цирей, за вас съществува само едно решение: незабавно да се отървете от него.

Не е нужно да го изстисквате. Доверете се на чудотворната комбинация от топлина и влага – тя ще ускори узряването на цирея. След това приложете описаните по-долу ефикасни стерилни методи за евакуиране на гнойта и облекчаване на болката. Алтернативата е да „изсушите“ цирея, за да изчезне спонтанно.

 Защо се получават циреите и как да ги излекуваме:

Дълбоко в кожата е налице бактериална (в най-честия случай – стафилококова) инфекция на космен фоликул. Проблемът обикнове­но възниква на местата, къ­дето дрехите се трият в ко­жата или се задържа влага: по шията, под мишниците, около седалището или по вътрешната страна на бед­рата. Постепенно циреят нараства, в него се образу­ва гной и се оформя бял или жълт връх, през който гнойната течност се стреми да излезе навън. Ако успее­те да стимулирате образу­ването на този връх, ще ус­корите възстановяването. В противен случай циреят ще се спука спонтанно в рам­ките на 2 седмици.

 

Загряването помага за лечението на циреите

  • Комбинацията от топлина и влага ускорява образуването на връхче. Народните рецепти включват цял списък с хранителни продукти, които можете да загреете и да наложите върху проб­лемното място – топъл хляб, прясно мляко, зеле и дори смоки­ни. Същия ефект ще постигнете и с най-обикновена памучна кърпа. Потопете я в много гореща вода (колкото можете да из­търпите, без да се изгорите), изстискайте я и я притиснете към цирея за 30 минути. Повтаряйте процедурата по няколко пъти на ден.
  • Можете да приготвите компреса и с топъл чай от мащерка или лайка. Съдържащият се в мащерката тимол има антисеп­тично действие, а лайката е богата на камазулин – химическо ве­щество с изразени противовъзпалителни свойства.
  • Направете топъл компрес с хомеопатични тинктури от невен (calendula) и жълт кантарион (hypericum). Добавете по 1 ч. л. от двете тинктури към 1 чаша гореща вода, потопете марлена превръзка в получения разтвор и я поставете върху цирея. При­лагайте процедурата няколко пъти дневно, за да облекчите бол­ката и възпалението.
  • Топлата и влажна торбичка черен чай също може да бъде из­ползвана като компрес. Чаят съдържа танини – адстрингентни вещества с антибактериални свойства.
  • Народната медицина препоръчва за изтегляне на гнойта да се използва зеле. Бланширайте един зелев лист за около 1 мину­та, охладете го леко и го увийте с марля. Поставете го върху ци­рея и оставете да действа 1 час (закрепете го с лейкопласт). Повтаряйте процедурата всеки ден.
  • Ако циреят е на труднодостъпно място, просто вземете горе­ща вана. Поддържайте водата толкова топла, колкото можете да изтърпите, без да изгорите кожата си.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *