Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да ускорим метаболизма си без хапчета

Както е известно, метаболизмът е скоростта, с която се усвояваг белтъчини, мазнини и въглехидрати от организма. Обикновено след навършване на 20 години, на всеки следващи две метаболизмът се забавя с един процент и към теглото се прибавя един килограм.

http://www.dreamstime.com/-image22741649След като знаем това е ясно, че трябва да се погрижим за ускоряване на метаболизма – без да стигаме до медикаменти или да се борим с натрупани свръхкилограми чрез мъчителни диети.

В народните практики грижата за това е оставена на сезонния календар, който препоръчва определен тип храни или въздържане от цели групи продукти в точни отрязъци от годината. Това, което модерният човек трябва да вземе от календара, е хармонизирането на менюто с физическата активност. Тук не става дума за суетност, а за нормална грижа за здравето.

През почивните дни не се отдавайте на мързелуване пред телевизора, а си направете труда да ходите пеш, най-малко идете на разходка в близкия парк. Кислородът ускорява обменните процеси. Същото се отнася и за утринната гимнастика. При възможност плувайте, карайте колело. От време на време отказвайте да качвате стълби с асансьор, слизайте от автобуса една спирка по-рано. Препоръчително е да правите гимнастика три пъти седмично по 30 минути като натоварвате мускулите, които през останалото време са в покой. Добре се отразяват също масажът и контрастните душове, припомнят от nigella.ru.

Яжте повече белтъчни продукти – риба, пилешко, обезмаслена извара, соеви продукти фасул. Похапвайте неголеми количества храна на 3-4 часа. Не нарушавайте старото правило – най-значителна част от дневния порцион да изяждате на закуска. Сутрин метаболизмът е най-ускорен и калориите ще изгорят най-бързо. Свикнете да се храните не по-късно от 19 часа. Ако не си лягате рано, преди сън вземете малко кисело мляко с ниска масленост.

По-бърз метаболизъм дават храните от цели зърна, морските дарове, морковите и чушките, цитрусите и зеленият чай, черният шоколад, подправките канела, джинджифил и къри. Спазването на описаните народни практики може да ускори метаболизма до 70%.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *