Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Опасен ли е мобилният телефон за малките деца?

Един милион малки англичани в предучилищна възраст имат собствени мобилни телефони. В това според експерти е заложена бомба, която рано или късно ще гръмне и ще нарани здравето им.

DTIJ-MOBILE-14.jpg Children Mobile PhonesЗа повечето модерни родители покупката на подобна вещ за детето се подразбира: това е необходимост! Мъниците бързо свикват с интересната джаджа – с нея можеш да си играеш и да си говориш надълго и нашироко с приятели. За родителите пък мобилният телефон е средството, чрез което успяват да контролират децата си. Здравните експерти все по-често предупреждават за опасните последици от подобно поведение, отбелязват от medikforum.ru. Най-опасно си остава ползването на телефона по прякото му предназначение. Кутийката, залепена минути наред върху ухото, всъщност облъчва детския мозък – никой не гарантира, че в по-близко или далечно бъдеще това няма да е причина за образуването на мозъчен тумор.

Британското здравно министерство вече подготвя препоръки за специален режим, който да спазват младите потребители на мобилните мрежи. Децата на възраст до 16 години трябва да говорят по джиесем само в краен случай и за кратко. Самата идея – толкова малки деца да носят постоянно телефони, е направо безотговорна! Такова е мнението на Греъм Ламбърн, организатор на кампания срещу използването на мобилни телефони от деца.Сега никой не мисли какво ще се случи след години с поколението, което първо овладя и използва непрекъснато възможностите на мобилните телефони.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *