Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Причиняват ли мобилните телефони мозъчни тумори?

Тъй като мобилните телефони се държат в близост до главата, когато се използват, основният въпрос е дали те могот да пичинят тумори в тази област. Има много изследвания, повечето от които са съсредоточени върху образуването на мозъчни тумори при хора използвали мобилни телефони. Повечето изследвания показват, че вероятността да се образуват тумори в мозъка при хората ползващи мобилни телефони е по-голяма отколкото при тези, които не ползват такива.

Проучване направено в Швейцария доказва, че вероятността да се появят тумори в мозъка от използването на мобилни телефони е по-голяма след десетата година от употребата им.

Най-голямото изследване правено до този момент за да се установи дали мобилните телефони причиняват тумори е направено сред повече от 500 000 души в 13 страни. Като цяло изследването не открива връзка между риска от появата на мозъчни тумори и по-дългия период на разговори водени по мобилния телефон. Изследователите са открили, че риска да заболее човек от тумор на мозъка е по-голям ако използва мобилен телефон, но не означава, че ще се разболее непременно от това заболяване.

Голямо проучване в Дания направено в периода от 1982 до 2002 сред 420 000 потребители за вредата от мобилните телефони и дали те причиняват мозъчни тумори не открива връзка между говоренето по мобилен телефон и заболяването.

В обобщение, всички изследвания побликувани до този момент не откриват връзка между разговорите водени по мобилния телефон и образуването на мозъчни тумори. Не е изключено обаче да се появят бъдещи здравословни проблеми, тъй като мобилните телефони са в употреба по-малко от 20 години в повечето страни.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Причиняват ли мобилните телефони мозъчни тумори?

  1. Pingback: Опасен ли е мобилният телефон за малките деца?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *