Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Практични съвети за преодоляване на болката при хемороиди

hemoroidi

Знаете ли, че?

Още прочутият античен ле­кар Хипократ е знаел, че хе­мороидите са разширени ректални вени. Но терапия­та, която той препоръчвал, била наистина радикална: обгаряне на болезнения участък с нажежено желязо.

 

Излегнете се удобно

  • Всичко, което способства за намаляване на нервно-психиче­ското напрежение, е от полза и за лечението на хемороидите. Легнете на мек диван и повдигнете ходилата си над нивото на сърцето. Така ще подобрите венозния отток от аналната област.
  • Добре е да отделяте поне по половин час на ден за такава почив­ка.
  • Когато се налага да прекарвате продължително време в сед­нало положение, променяйте позицията на тялото през някол­ко минути.

Хранителен режим

  • Проучванията показват, че консумацията на храни, богати на фибри, може значително да подобри състоянието на ректалните вени (в това число и да намали кървенето на хемороидите). Редовно включвайте в менюто си пресни плодове и зеленчуци, кафяв ориз, ядки и пълнозърнест хляб.
  • Когато приемате повече фибри, организмът ви се нуждае от много вода. Ако не му я доставите, може да се стигне до запек. Пийте най-малко 8-10 чаши вода на ден. Показател за това, че приемате достатъчно течности, е светлият цвят на урината.

Предпазни мерки

  • Основната предпоставка за появата на хемороиди е систем­ният натиск върху ректума. Ако в по-голямата част от деня сте „приковани“ към бюрото, на всеки 1 час ставайте и се разхож­дайте в продължение на 5 минути.
  • Вдигането на тежки предмети също е предпоставка за раз­ширяване на ректалните вени. Ако трябва да пренасяте мебели, погрижете се да си намерите здрави помощници.
  • Ако работните ви задължения или спортните ви занимания са свързани с вдигане на тежести, избягвайте приклякане с из­тласкване. Когато се навеждате и изправяте, вие упражнявате директен натиск върху ректума. Избягвайте и продължително­то каране на велосипед, както и упражненията с велоергометър.

Полезни навици

  • Единственият начин да се избавите от хемороидите е, като не се напъвате. Никога не игнорирайте позивите за изхожда­не – проблемът, който може да си създадете, ще ви накара впоследствие да се напъвате още повече в тоалетната, а това на свой ред ще предизвика обостряне на състоянието.
  • Използвайте бяла, неароматизирана тоалетна хартия, на­влажнена под течаща вода. Ароматизираната цветна хартия е по-приятна за окото, но за аналната област всяко добавено хи­мическо вещество е потенциален дразнител.
  • След тоалетната хартия използвайте влажни кърпички за лице с хидратиращ ефект.

Изпитано и доказано:

Викс ВапоРуб е лекарст­вен продукт за локално приложение, който оби­чайно се използва за об­лекчаване на кашлица, ставни и мускулни болки. Малцина знаят, че помага и при хемороиди. Прилага се само от външната страна на ануса, защото съдържа камфор, който може да бъде токсичен. При някои хора кремът предизвиква парене.

 

 

3 бързи и ефикасни идеи против хемороиди

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *