Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се преодолява фобия от летене със самолет?

Фобията е силен страх от нещо, което в действителност представлява малка или никаква опасност.

Общите фобии и страхове включват: страх от затворени пространства, височини, шофиране на магистрала, летящи насекоми, паяци, змии, зъболекар и инжекции. Хората могат да разработят фобии на почти всичко. Повечето фобии се развиват в детска възраст, но могат да се развият и при възрастни. Всяка фобия се лекува индивидуално. Тук ще ви дадем съвети как да преодолеете фобия от летене със самолет.

  1. Приемете фактите. Не забравяйте, че статистическите данни са на ваша страна. Едно проучване е установило, че е 261 пъти по-сигурно да вземете самолет за дадено пътуване, отколкото да карате кола.
  2. Голяма част от страха ви се предизвиква от незнанието какво да очаквате. Трябва да научите колкото се може повече за летенето със самолет. Това, че той трябва да достигне определена скорост, така че да може да излети и тогава имаш странно усещане в ушите, поради промяна в налягането. Изглежда ти, че крилото ще се откъсне, но те вибрират нормално. Всичко, което се случва всеки път, когато самолетът излита, е нормално и вие не трябва да мислите за тези неща, а да се наслаждавате на гледката.
  3. Научете се да контролирате своите мисли. Седнете на стол, затворете очи и си представете че сте на самолет. Щом усетите страх, отклонете мисълта към нещо, което ви е приятно. Спомнете си последната щастлива случка и медитирайте.
  4. Нека вашият лекар ви предпише някакво лекарство против безпокойство, за всеки случай. Дори можете да започнете лечение на чувството ви за тревога 2-3 дни преди полета. Не се качвайте на самолета неподготвен, защото там единственото успокоително е алкохолът, но той само ще влоши нещата.
  5. Има безброй истории за хора, които са се страхували от нещо през целия си живот и когато са се срещнали с обекта на своя страх, са установили, че няма от какво да се боят. Така че трябва смело да се качите на самолет поне веднъж.
  6. Рискът е част от живота. Никога не знаеш какво те дебне зад ъгъла. Можеш просто да си представиш, че си в автобус. Турболенцията на самолета често прилича на неравен път. Възможността да клюмнете главата върху рамото на съседа си е същата, независимо дали сте на пътя или високо в небето.

 

 

3 съвета как да направите полета си по-приятен

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *