Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Правилният избор на очила е основен за лечението на умората на очите

След 40-годишна възраст много хора трудно фокусират близ­ки предмети.

Състоянието е известно под наименованието пресбиопия (възрастово далекогледство). Ако зрението ви нада­леч е отлично и двете ви очи фокусират еднакво, можете да си купите подходящи очила за четене (след консултация с офтал­молог).

Подходящо осветление

  • Когато четете, винаги си осигурявайте добро осветление, за да избегнете напрягането на очите. Най-подходящи са осве­тителни тела с гъвкава стойка с двойно коляно, които насоч­ват светлината точно към страницата. В повечето случаи по-слабата крушка в такава лампа е по-ефективна от обикновената настолна лампа. Отлично осветление осигуряват 40-60-ватовите крушки.
  • Необходимо ви е равномерно осветление, затова не разчи­тайте само на лампата за четене. Винаги трябва да бъдат вклю­чени и други източници на светлина. Прекалено силният контраст между светлината, на която четете, и тази в останала част от помещението кара зениците да се свиват и разширяват.
  • Избягвайте четене или работа на флуоресцентна светлина. Трептенето, което излъчват такива лампи, допълнително умо­рява очите. Най-добрият избор са крушките с нажежаема жич­ка. При работа от близко разстояние можете да използвате и лампи, чиято светлина наподобява естествената.

 

Носете слънчеви очила

  • При силно слънце (дори през зимата) носете слънчеви очи­ла. Те ще намалят напрежението в очите, предизвикано от присвиването им. Най-качествените са с жълти, кехлибарени, оранжеви или кафяви стъкла. Те спират светлинните вълни в синята част на спектъра, които ви карат да присвивате очи.

 

Очила против болки в шията?

Ако носите двуфокусни очила (комбина­ция от лещи за близко и далечно вижда­не), при работа с компютър може да по­лучите болки в шията. Причината се крие във факта, че при този тип очила лещите „за четене“ са разположени в долната част. Това ви кара да навеждате назад главата си, за да виждате добре монито­ра. Решението е друг чифт очила, който ще ви осигури добро виждане на раз­стояние 50 см, за да четете информа­цията на монитора, без да се налага да държите главата си в неудобната позиция.

 

Очила, които помагат при астигматизъм, далекогледство, късогледство, пресбиопия и синдром на компютърното зрение?! ДА! Съществуват очила, които премахват умората на очите. ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ТЯХ – ТУК: DR. VISION.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *