ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Виж храните, които пазят от инсулт!

Инсултът не е страшен за хората, които имат здраво сърце и кръвоносната им система функционира нормално. Могат ли повече хора да се похвалят с подобна кондиция?

domatОтговорът е положителен: важно е каква храна приемат, но не от време на време – а редовно, отбелязват от medikforum.ru.

Ето ги храните, които съдействат за изпълнението на тази задача. На първо място – продуктите, съдържащи магнезий. Богатите на магнезий храни редуцират опасността от инсулт с цели 30%. Тук трябва да се споменат овесът, бадемите, соята, какаото. Те предпазват не само от сърдечно-съдови заболявания, а и от жлъчно-каменна болест.

Специално място в споменатите усилия заемат доматите, както и всички храни, които ги съдържат. Те са незаменими за здравето на кръвоносните съдове. Ако някой има проблеми с циркулацията на кръвта, стеснение или възпаление на съдовете, задължително трябва да включи доматите в диетата си.

Бананите са още един важен за профилактиката на инсулта продукт. Тона е така заради високото съдържание на калий в тях. Ако един човек приема с храната по-малко от 1.4 грама калий на ден, опасността от инсулт за него се увеличава с 28%.

На следващо място си струва да споменем обезмаслените млечни продукти. Оптималната мярка за профилактика на сърдечните атаки е две чаши на ден. При такъв режим добре се балансира и високото артериално налягане.

Храните с Омега-3 също са в списъка: те подобряват кръвообращението и противодействат за образуването на тромби-запушалки. Мазните риби, нерафинираните растителни мазнини и слънчогледовите семки доставят на организма ни нужните количества.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *