Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Спешни мерки при уморени очи

Умората на очите най-често е резултат от продължително взиране в екрана на телевизора или в монитора на компютъра.

Хубавото е, че съществуват различни средства за облекчаване на неразположението и лечение на уморените очи. Преди всичко осигурете на очите колкото може повече време за почивка, регулирайте позицията на монитора и променете работните си навици.

Бързи мерки

  • Ако работата ви изисква концентрация върху предмет на близко разстояние, правете почивки на всеки 20 минути, като премествате погледа си най-малко за 30 секунди. Тази промяна позволява на очните мускули да си отпочинат.
  • Когато гледате телевизия или работите с компютър, мигайте често – на всеки няколко секунди. Това овлажнява очите и от­пуска очните мускули.
  • Ако се налага да се взирате продължително време, периодич­но затваряйте очи. Достатъчно е дори леко да спуснете клепа­чи, за да почувствате облекчение.

И сълзите помагат

  • За облекчаване на уморените очи използвайте т. нар. „из­куствени сълзи“, например Tears Naturale.

Топло и студотерапия

  • Разтъркайте енергично дланите си една в друга, докато се за­топлят, и ги поставете за няколко секунди върху клепачите си.
  • Наложете върху клепачите си памучна кърпа, натопена в сту­дена вода. Оставете компреса да действа 5 минути.
  • Легнете по гръб, затворете очи и поставете върху клепачите си по 1 резен краставица. Оставете да действат 2-3 минути, като периодично ги заменяте с по-студени.

 

Уморени очи и досадни пъпки изчезват ето така!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *