Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Мляко и черен чай облекчават възпалението на очите

–          Лайка: две- три супени лъжици цветове от лайка се заливат с четвърт литър вряща вода и се оставят да киснат 1 час в затворен съд. Запарката се прецежда и се използва за промивки при конюнктивит и други.

–          Шапиче: две чаени лъжици листа от шапиче се запарват с четвърт литър вряла вода. След като изстине, запарката се прецежда и с нея се правят промивки на очите.

–          Ябълка: сварява се една ябълка, почиства се от семенната част, смачква се и се налага върху очите.

–          Резене: една чаена лъжичка ситно стрити плодове от резене се запарват с 1 чаена чаша кипяща вода и се оставят да киснат 1 или 2 часа. Запарката се прецежда и с нея се правят промивки.

–          Розова вода: при възпаление на клепачите, конюнктивити и други. Се правят компреси с розова вода.

–          Пелин: сварява се гъста отвара от пелин. С нея се напояват памучни тампони, които се изстискват, слагат се на клепачите и се държат около 2 часа. Ако е необходимо, процедурата се повтаря.

–          Слез: три вечери под ред се правят компреси на очите със смлени пресни листа от слез. Прилагат се при конюнктивит.

–          Черен бъз: два- три цвята от черен бъз се варят в 1 чаена чаша вода. Отварата се прецежда и след като изстине, с нея се правят компреси на очите.

–          Мляко, черен чай: смесват се равни количества студено прясно мляко и студен черен чай. Напояват се два памучни тампона и се слагат за 10 минути върху затворените клепачи. Средството се прилага при зачервени и уморени очи.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Мляко и черен чай облекчават възпалението на очите

  1. Pingback: Спешни мерки при уморени очи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *