ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Парадокс: водата няма значение за овлажняването на кожата!

Постоянно слушаме за това колко важно е да пием достатъчно вода, а също така и колко съдбоносно за кожата ни е тя да се овлажнява.

WaTERПиенето на много вода за гладка и еластична кожа е един от митовете, които трябва да бъдат развенчани, препоръчват от medikforum.ru. “Водният” съвет за красота и младост няма никакво научно основание, твърдят учени от Британския център по хранене. Науката наистина не разполага с аргументи за това, че активното потребление на вода отлага стареенето на кожата.

Много по-важно за доброто състояние на кожата, оказва се, не е пиенето на вода, а правилното хранене. Във всекидневното женско меню задължително трябва да има плодове и зеленчуци, от които организмът да се насища с необходимите му витамини А, В, С и Е. Ако тези витамини са в недостиг в храната, кожата “пресъхва”, губи еластичността си и е податлива на възпаления.

Много важно е също кожата да се пази от “пърженето” на слънце и от тютюневия дим. Тези въздействия причиняват преждевременно стареене и загуба на еластичността.

Без съмнение – потреблението на вода е от изключително значение за здравето на организма като цяло. Но да пиете вода за гладка кожа е глупаво, нерационално. Много по-разумно е да се снабдите с качествен слънцезащитен крем и да похапвате до насита пресни зеленчуци и плодове!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *